Jernvallen 1 Konstgräs
8 juni 2019
14:00

Referat: Sandvikens AIK FK - Fagersta Södra IK

Södra åkte på en rejäl storförlust i toppmötet mot Sandviken på Jernvallen i lördags, Saik vann med hela 6-1 (3-1). Det var ett Södra som kom till spel med en hel del avbräck pga skador och studenten plus att Kristian Ekberg saknades då han var avstängd efter sin tredje varning.
Södra vaskade fram ett par hörnor direkt i matchinledningen där Emil Zoltek var nära att näta på den första men Emils nick gick strax utanför. Istället så gör SAIK mål direkt på sin första hörna då en spelare fick nicka in bollen ostört. 2-0 kommer i den 18:e minuten då en SAIK spelare snurrar upp 3 försvarare och slår in bollen mot mål och där råkar en Södraspelare styra in bollen i eget mål . SAIK får nästa läge också i den 27:e min men Lövis i Södramålet räddar snyggt. Södra sticker upp direkt och Antonio Roca får 2 fina lägen men bollen håller sig på fel sida utav målramen. I den 33:e minuten får SAIK sin andra hörna för matchen och även på denna blir det mål då södra försöker rensa bort bollen så hamnar den hos en SAIK spelare som dunkar upp den i nättaket. Shafick Irarema är igenom och avlossar ett skott men mv räddar till hörna. på den efterföljande hörnan så nickar Emil J in 1-3 reduceringen pass Jocke L. Shafick får ytterligare ett läge i slutet utav första men skottet går strax över ribban. 3-1 i halvtid där SAIK har 4 avslut och Södra 7.
Andra halvlek börjar med 2 fina lägen för SAIK där första avslutet går över ribban och andraläget som är ett friläge räddas utav Lövis. Södra borde haft en straff i den 50.e minuten då antonio Roca blir överkörd i straffområdet men domaren friar. Istället gör SAIK 4-1 efter ett misstag i södraförsvaret så kommer Roni Ali helt fri med Lövis i målet och gör inget misstag. Södra försöker att närma sig i målprotokollet och går ner på 3 backslinje men närmare än Max Holmbergs ribbskott kommer man inte istället så gör SAIK både 5-1 och 6-1 på ett uppgivet södra.

Avslut första halvlek SAIK-Södra 4-7
Avslut andra halvlek SAIK-Södra 7-2
Totalt avslut SAIK - Södra 11-9

Detta var en riktig plattmatch utav Södra där SAIK vann rättvist så nu gäller det att ladda om till nästa match som går på Onsjövallen den 15/6 mot topplaget Rengsjö.